PROGRAMMA 

Alleen dames weten te winnen!

Afgelopen weekend hoefde alleen de jongste categorieën niet te spelen, de TBM waren namelijk vrij.
Het rugbyweekend begon voor de junioren en colts vrijdagmiddag al vroeg. Zij reisde af naar Slagharen voor hun tour.
Normaal gesproken wordt een tour aan het eind van het seizoen gehouden, maar het overlijden van Rick Herweijer deed de club destijds besluiten e.e.a. uit te stellen.
De foto’s doen vermoeden dat het in ieder geval op het sociale vlak een geslaagd weekend was. Gerugbyd werd er uiteraard ook. De junioren moesten zaterdag naar Dwingeloo om daar te spelen tegen het combinatie team van Havelte en Dwingeloo, helaas werd de wedstrijd nipt verloren (26-19). De colts moesten die zelfde zaterdag wat verder reizen vanaf hun tour adres in Slagharen, omdat zij af mochten reizen naar Amersfoort om te spelen tegen het 2de colts team van RC Eemland. Helaas bleken ze wat sterker te zijn en zodoende werd er helaas met 29-5 verloren. Terwijl de junioren en de colts dus ergens in het oosten het onderspit moesten delven, werd er in Den Helder door de cubs tegen DIOK gespeeld. Helaas wil het nog niet echt draaien bij dit – 14 team en werd er helaas weer verloren (0-55). Vooral in deze leeftijds categorie hebben we hard nieuw bloed nodig! Aan iedereen dus; kijk eens om je heen en neem ze mee naar de club…
De Heren hadden i.v.m. het ontbreken van een grote groep spelers personele problemen. Klein ziekenboegje (5 man) en een grote groep die niet aanwezig kon zijn i.vm. werk (10 man) waren daar debet aan. Ondanks dat RCDH met 13 man daar bovenop ook nog eens aan moest treden tegen 5 man eerste team (AAC) werd er goed en hard gewerkt. Helaas moesten we met 25 minuten gespeeld te hebben ook nog eens afscheid nemen van Barry, die met een zware hersenschudding het veld moest verlaten. Ondanks dit alles wist Den Helder de schade redelijk beperkt te houden. De 2de helft vertrokken de eerste team spelers van AAC voor hun eigen wedstrijd richting het stadion en werd het zowaar nog een redelijk gelijk opgaande strijd met 12 tegen 15…en wisten we zelfs nog 2 x te scoren. De uitslag was uiteindelijk 52-12.  Was het dan allemaal slecht dit weekend? Nee want gelukkig hebben we tegenwoordig een damesafdeling. De dames hadden een “thuis”wedstrijd in Schagen en de 5 Helderse (waaronder tourganger Danielle) hebben daar laten zien hoe het moet door met het cluster team de Foeste Moiden 122-5!!!! te winnen van RC Greate Trien uit Leeuwarden.

Aankomend weekend zijn er geen competitie verplichtingen, maar vrijdagavond zal er gespeeld worden tegen een Britse fregat.

Stoere verhalen?

Stoere verhalen?

Jeugd tour

Jeugd tour

Junioren en colts goed aan de competitie begonnen.

Afgelopen weekend betrad RCDH in 6 categorieën het veld. Zaterdag mochten de benjamins en mini’s afreizen naar Hoofdorp om bij de RC HM Hawks een toernooi te spelen en de mini’s wisten daar 2 x maal te winnen, helaas werd er ook 1 x verloren. De coach wist me te vertellen dat er goed gespeeld was (Uitgebreider verslag mini’s hier onder). Helaas zijn de benjaminuitslagen mij onbekend. De cubs waren vorig weekend al begonnen en liepen dit weekend helaas wederom averij op. Helaas moesten ze met 80 – 0 hun meerdere erkennen in en  tegen Haarlem. De junioren kregen het combinatie team RC Groningen/RC Emmen thuis op visite en met mooi verzorgd open spel kon er een ruime overwinning geboekt worden. 15 try’s en 6 conversies zorgde voor een 87 – 0 winst. De colts, welke uitkomen in het clusterteam Noordwest, moesten voor hun eerste wedstrijd van het seizoen naar Hoorn. Het URC/RC Hilversum 2 combinatie team was daar hun tegenstander. De oudste jeugd wist de wedstrijd overtuigend, met bij vlagen heel mooi rugby, met een ruime uitslag te winnen (83 – 5). Zondags was het de beurt aan de dames en senioren. De dames moesten vroeg op want zij hadden reeds om 1130 al kickoff in Deventer bij RC the Pickwick Players. Met 4 dames in de basis van het cluster de Foeste Moiden en 2 meiden op de bank werd het een spannende wedstrijd die helaas op het nippertje onnodig met 17 – 14 werd verloren. Als laatste wedstrijd van het weekend stond de thuiswedstrijd van de heren tegen het 2de van RFC Haarlem op het programma. Ondanks dat RCDH 2 helften lang het betere team was wist men dit niet te verzilveren in een winst. Helaas werd er te vaak voor een verkeerde optie gekozen wat uiteindelijk, nipt, tot het 2de seizoen verlies leidde (12 – 14).

Aanstaande zaterdag (1100 uur) krijgen de cubs thuis de gelegenheid om tegen DIOK de eerste punten te pakken, de junioren moeten naar Dwingeloo en de colts naar Amersfoort.Zondag hebben de dames een thuiswedstrijd in Schagen tegen Greate Trien uit Friesland en de mannen gaan naar AAC in Amsterdam.

senioren

senioren

colts

colts

 combnw-urc-4

Benjamins en Mini’s

Afgelopen zaterdag was al weer de tweede TBM dag, dit keer gingen we met de benjamins en mini’s naar Hoofddorp. We waren te gast bij de Haarlem Hawks. Hier speelde de mini’s als Combinatie team NoordWest hun eerste wedstrijd tegen de thuisclub. De mini’s hadden nog veel vertrouwen van de eerste speelronde en ze startte dan ook voortvarend. In de eerste helft kwamen ze met vier try’s voor. De wedstrijd is door goed samen spel, dan ook winnend afgesloten. De tweede wedstrijd was tegen Eemland uit Amersfoort. Dit was een andere wedstrijd. Eemland had ruim gewonnen van de Hawks. Maar door goed op te lopen in de verdediging, rucks en veel fase spel kwamen de mini’s op voorsprong tegen Eemland. Helaas is de wedstrijd uit eindelijk nipt verloren. Er zat iets meer rugby kennis in het andere team. Ze namen een snelle lijn out en een snelle kick. Dit was voor Eemland lonend. Hier zullen we dan ook op gaan trainen aankomende weken.

Maar wat een mooie wedstrijden hebben ze gespeeld.

Rolf

Benjamins en mini's in Hoofdorp

Benjamins en mini’s in Hoofdorp

In de verdediging!

In de verdediging!

Try?

Try?

 

 

.

 

 

 

 

Agenda

<<Sep 2016>>
MTWTFSS
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Shoutbox

Name:
Email:
For:  
Mail will not be published
 • Rugby Club
  (Mon. 29 Aug 2016 )
  Zondag 4 sep dames training/wedstrijd.
 • Rugby Club
  (Mon. 29 Aug 2016 )
  as zaterdag 1400 uur familie/vrienden toernooi. Opgave of informatie bij infoRCDenHelder@gmail.com
 • Rugby Club
  (Mon. 29 Aug 2016 )
  Vanaf deze week zullen de crossfit lessen op de dinsdag zijn (30/08).
 • Rugby Club
  (Mon. 14 Sep 2015 )
 • Rugby Club
  (Sun. 14 Jun 2015 )

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »