PROGRAMMA 

 • ZATERDAG 30 JAN 10.00 UUR TBM                         12 teams/15 wedstrijden (NW Combinatie/Haarlem/Zaandijk/AAC)
 • ZATERDAG 30 JAN 11.00 UUR CUBS:                       NW COMBINATIE (in Schagen) – HILVERSUM/T GOOI
 • ZATERDAG 30 JAN 12.00 UUR JUNIOREN:              NW COMBINATIE – RC GRONINGEN
 • ZONDAG 31 JAN 13.00 UUR SENIOREN:                   ASCRUM4 – RCDH

RESULTATEN

Goed resultaat senioren

De uitwedstrijd van de junioren naar Emmen was afgelast en de cubs hadden dit weekend geen wedstrijd. Zodoende waren de senioren de enige die daadwerkelijk aan spelen toe kwamen. Het 2de team van URC was afgereisd naar Den Helder en wisten op voorhand als hekkensluiter dat ze het zwaar zouden krijgen. Bij mistige omstandigheden floot referee Tom Knoop af en RCDH begon voortvarend. Met mooi verzorgd rugby werd er al snel gescoord. Ook het vervolg van de eerste Helft verliep goed en de score liep gestaag uit. Helaas moest i.v.m. een blessure onze jeugdige speler Barry Hartogh het veld ruimen. Christian Laureys, 1 van de nieuwe spelers, werd ingebracht en kon zodoende mooi wat ervaring opdoen.  Hoogtepunt van de eerste helft was toch wel de try van Koen vd Ham, welke met een mooie run fraai wist te scoren. Golden Oldie Koen werd tegen het eind van de eerste helft beloond met een wissel, Gerwin die door zijn werk en files verlaat was nam de 8 positie over. Bij aanvang van de 2de helft werd Jeffrey ingebracht en Jurrian de Man naar de kant gehaald. Helaas was de 2de helft minder georganiseerd en werden we wat slordig in de afwerking, waardoor URC wat meer grip op het speel kreeg. Den Helder kwam onder druk te staan maar bracht evengoed zijn laatste 2 wissels in, waardoor ook deze nieuwe spelers ervaring op konden doen.Helaas moest vice captain Richard Jongeleen het veld ruimen na een klap op zijn nek, Jurrian de Man welke eerder reeds was gewisseld mocht het veld weer inkomen om de 1ste rij te completeren. Moe gestreden en het compenseren bij de nog onervaren jongens begon RCDH de laatste 10 minuten op te breken, waardoor URC alsnog wat punten wist te scoren. Einduitslag 48-12. Try’s: Rick (2x), Isaac, Koen, Job (2x), Martijn en Taco. Raymond 4 conversies. Noemenswaardig verder nog het feit dat onze referee Tom Knoop beoordeeld werd door iemand van de bond en een mooie beoordeling heeft gekregen.

Volgende week staat ASCRUM (Amsterdam) ons te wachten.  

 

6-NATIONS

Het eerste weekend van februari begint het zes landen toernooi weer. Dit rugbykampioenschap wat al sinds 1883, in verschillende samenstelling, gehouden wordt zal ook dit jaar weer een mooi spektakelstuk worden. De eerste speelronde zal zaterdag 6 feb Frankrijk tegen Italië uitkomen en vervolgens kunnen we die dag ook nog genieten van Schotland tegen Engeland. Wat natuurlijk een mooie opwarmer is voor het carnavalsfeest! Dus eerst lekker rugby kijken en daarna een mooie 3de helft. Voor informatie aangaande deze middag/avond kun je terecht bij Iwan Poel.

Zondag 7 feb zal de laatste wedstrijd van de eerste speelronde gespeeld worden, ook deze wedstrijd is meteen een kraker. Ierland zal het thuis namelijk op moeten nemen tegen Wales!

De club zal bij voldoende belangstelling wel weer open gesteld worden, dus houd de berichtgeving hier over in de gaten.

Noteer maar alvast in je agenda!

Noteer maar alvast in je agenda!

Wisselend succes RCDH

Het afgelopen weekend begon de competitie weer na een paar weken van inactiviteit. Dat de teams niet allemaal even goed uit de winterstop gekomen zijn bleek wel uit de behaalde uitslagen. Zowel de cubs als de junioren speelden afgelopen zaterdag met de Noord West Combinatie thuis. De cubs verloren nipt van de Castricum/Amstelveen combinatie, maar de junioren wisten overtuigend te winnen van de Junioren combinatie uit Gelderland. Waar de jeugd zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van het jaar het goede voorbeeld had gegeven, konden de senioren zondag geen potten breken. De precies 15 man die wel tijd  hadden vrij gehouden/gemaakt om naar Purmerend af te reizen hebben zich kranig geweerd, wat echter niet mocht baten. De eerste helft kon de schade nog redelijk beperkt gehouden worden, maar toen de 2de helft de vermoeidheid toesloeg, wist RC Waterland uit te lopen tot een 72 – 0 overwinning. Dramatisch? Ja en nee! De mannen hebben naar zeggen toch een groot gedeelte van de wedstrijd “lekker gebald”. Wel dramatisch was natuurlijk de opkomst. Persoonlijk vind ik dat men nog maar eens moet kijken wat het woord toewijding betekent…..of te wel met een ander mooi Nederlands woord commitment!Vernoemenswaardig is verder het benoemen van het feit dat Chris, Mike en Richard G hun eerste volwaardige wedstrijd op hun conto konden schrijven en good old Bart Z in bijzijn van 5 andere veteranen weer eens lekker 2 x 40 mocht (moest) spelen.

Volgende week thuis tegen URC moeten er punten gehaald worden, want hoewel we het eerste gedeelte van de competitie bovenin mee draaide staan we nu nog maar 9 punten boven de degradatie streep…. 

 

cubs

cubs

 

 

Geslaagde oud tegen nieuw!

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie werd traditie getrouw op het veld gestreden tussen oud en nieuw. Helaas kon een groot gedeelte van de jeugd en hun begeleiders niet aanwezig zijn i.v.m. RDD verplichtingen. Tijdens de eerste 2 helften van 20 min werd er oplopend qua leeftijd tegen elkaar gespeeld en de oudere teams wisten, zoals het hoort, te winnen. De 3de 20 minuten hadden niet veel langer moeten duren maar de oudjes wisten uiteindelijk de winst naar zich tetrekken. Dat had uiteraard niets te maken met de non contested scrum en het feit dat het wedstrijdje maar 20 minuten duurde……

De receptie begon met een terug- en vooruitblik van de voorzitter, waarna hij overging tot het uitreiken van de rugbyjutter. Rugbyjutter 2015 werd Gerwin Elands, die deze eer voor de 2de keer te beurt viel. Te doen gebruikelijk werden er ook nog in andere categorieën mensen in het zonnetje gezet. Tot beste senior  werd Floris Kamphuis gekozen , bij de jeugd werden dit Joram Tijdeman (junioren) en Kris Struijk (cubs). Tot beste dame/meisje werd Maud Westink verkozen. Als laatste werden Jurrian Visser (beste jongere bij de senioren) en Jeroen van der Linden (Golden oldie) naar voren gehaald.

De derde helft die na de plichtplegingen aanving was ouderwets gezellig!

 Oud tegen nieuw 2016

 

Agenda

<<May 2016>>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Shoutbox

Name:
Email:
For:  
Mail will not be published
 • wout
  (Wed. 13 Apr 2016 )
  Zaterdag laatste competitiedag voor de jongste jeugdcategorie TBM alle hulp is van harte welkom. Er komen veel teams dus meld je aan !!!
 • Les Bell
  (Mon. 4 Apr 2016 )
  +447931535645
 • Les Bell
  (Mon. 4 Apr 2016 )
  Hi,
  We think we may have left out Boroughmuir flag in the club when we left after our tour match. It was donated by the grandmother of one of the boys. I would really like to get it back if possible.Regards Les Bell
 • Rugby Club
  (Mon. 9 Nov 2015 )
  Belangstellende kunnen voor hun eventuele vragen terecht op infoRCDenHelder@gmail.com
 • Gerwin
  (Mon. 9 Nov 2015 )
  Goedemiddag, U kunt woensdag gewoon om 18:00 bij de club aankomen. Er zal een trainer achter de bar staan die u verder helpt.
  Tot woensdag

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »