Wicher Oldeboom Fonds

 

Bij de Algemene Vergadering van mei 2013 heeft RCDH besloten om een Jeugd Topsport Fonds in het leven te roepen. Het doel daarvan is om talentvolle jeugdige rugbyers van RCDH, die aantoonbaar tot de top in Nederland behoren, financieel te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Het Fonds heeft de naam gekregen van een topsporter die als eerste en tot nu toe enige speler van RCDH, een plaats heeft verworven in de Nationale Herenselectie: Wicher Oldeboom. Wicher, geboren op 12 augustus 1954, was een speler van het eerste uur van RCDH. Hij werd lid in 1976, een jaar na oprichting. Al gauw werd hij opgemerkt door Dennis Power, de toenmalig Technisch Directeur van de NRB. Via het Districtsteam, waarvan hij deel uitmaakte vanaf 1979 werd hij in 1980 geselecteerd voor Nederland B. In het seizoen 1981-1982 trad hij toe tot de Castricumse Rugby Club en werd kort daarna gekozen voor de Nationale selectie als Full Back en Winger. Daarmee speelde hij tot medio 1984 vele wedstrijden, o.a. tegen Spanje, Portugal en Tunesië. In Rugbykringen kennen velen hem nog steeds als een legendarische Full Back met een groot spelinzicht en doorslaggevende fysieke kwaliteiten. Uiteraard werd zijn talent gestuurd door een allesbepalende mentale kracht. Naast een zeer talentvolle speler was Wicher Oldeboom ook een aardig mens, een sociaalvoelende man die mensen aan zich kon binden. Veel oud spelers die hem kenden vertellen het verhaal dat Wicher hen vroeg om mee te gaan om Rugby te spelen en dat vervolgens jaren achtereen bleven doen. Wicher was ook actief in diverse andere sporten, zoals duurlopen en triatlon. Dat deed hij al tijdens zijn Rugby Loopbaan en ging daar later mee door. Wicher is op 14 juli 2003 tijdens het sporten overleden. Het Wicher Oldeboom Fonds is op woensdag 4 september 2013 ten doop gehouden in de kantine van RCDH, in aanwezigheid van een groot gedeelte van de jeugdleden. Zijn vrouw Sonja Schoonhoven heeft daarbij de eerste bijdrage uit het fonds overhandigd aan een zeer talentvolle jonge speler die RCDH binnen haar gelederen heeft, n.l. Marciano Pocorni, winnaar van de Kristal Helder prijs 2012 en speler van Nederland onder 17 en van Jong Oranje. Het geld voor het fonds werd beschikbaar gesteld door de Stichting Windenergy Evenementen waarmee RCDH jaarlijks samen Racing Aeolus organiseert.

Actualiteit

FAMILIE EN VRIENDEN GEVEN CADEAU VOOR WICHER OLDEBOOM FONDS

Wicher Oldeboom de naamgever van het Jeugd Topsport Fonds van de Rugby Club Den Helder, zou op 12 augustus 2014, 60 jaar zijn geworden. Bij de familie van Wicher is het idee ontstaan om ter ere van zijn verjaardag als cadeau een bijdrage in het Fonds te storten. Familieleden en vrienden hebben daaraan gevolg gegeven.

Aan Sonja Schoonhoven, de echtgenote van Wicher kon op 12 augustus al worden gemeld dat al bijna Euro 250 is bijgedragen. De actie liep toen nog en staat ook open voor andere gulle gevers die de rugbysport een goed hart toedragen.

Het hoeft geen betoog dat dit initiatief door RCDH zeer op prijs wordt gesteld.

Het is hartverwarmend en ontroerend dat een lid van RCDH, ook na zijn afscheid voor altijd, nog zo’n inspirerende plaats inneemt en de leden van toen en de jeugd van nu verbindt. Heel bijzonder is hierbij de zeer betrokken rol van de familie.

Het doel van het Fonds is om de jeugd te ondersteunen en in het bijzonder talentvolle jeugdige rugbyers van RCDH, die aantoonbaar tot de top in Nederland behoren.

De actie van de familie heeft ruim Euro 300 opgebracht.

NLu18 OEFENT TEGEEN FRANKRIJK u18

Marciano mocht weer met NLu18 mee. Dit keer tegen de Franse tegenhanger en nummer 2 van Europa. Onze jongens die 15e stonden gaven tot het einde harde tegenstand, maar het klasseverschil was te groot. Onderstaand het artikel van hun website en voor een filmverslag van Franse zijde moet je HIER klikken

 

Het spelen van een rugby wedstrijd tegen het elite team van Frankrijk is zeker geen alledaagse gebeurtenis. Ons NL-U18 team had de eer om afgelopen vrijdag 21 februari hun krachten te meten tegen Frankrijk U18. Het Franse team bestond uit spelers van gerenommeerde clubs zoals onder andere, ASM Clermont, Tolone, Toulouse, Stade France. Het Nederlands team was onder de indruk van hun fysieke en technische kunnen. Met een enorm sterk forward pack en een getalenteerde back-line liet de Franse hoofdcoach zien de wedstrijd tegen de machtige Dutch Lions serieus te nemen. De opstelling bestond uit de sterkste en meest getalenteerde spelers die Frankrijk rijk is.

Het was te verwachten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar dat liet het Nederlands U18 team niet afschrikken. Met veel enthousiasme en drive werd de wedstrijd ingegaan en tegenslagen werden omgebogen in extra motivatie. De hele wedstrijd bleven de jongens hun spel spelen en legden een team-spirit aan de dag.

Gedurende de wedstrijd werd het klasse verschil duidelijk. Het Franse pack kwam meer in het spel en legde genadeloos de verbeterpunten van de Dutch Lions bloot. In het latere deel van de tweede helft kwamen ze echt in hun spel en lieten ze de “Franse Flair” zien waar ze zo bekend om staan.

Na de wedstrijd kreeg het team de complimenten van de Franse staff en met name de Directeur van het National Training Centre was onder de indruk van het team. Hij zegde zijn persoonlijke support toe aan het NL-U18 team voor het EK in Polen in April en heeft het volste vertrouwen dat deze groep jongens, het Nederlandse rugby kan promoveren naar de Elite klasse.

marciano tegen frankrijk

Marciano tackelt de fullback van Frankrijk. (foto van Rene Ladenius)

Marciano wint met NLu18 van Benetton Treviso
foto1

Na een vol programma van training en een speurtocht door Venetië begonnen we vandaag aan onze nieuwe uitdaging! Dit onder prima condities; de Italiaanse zon! Vandaag speelden zij tegen de eliteclub van Italië: Benetton Treviso U 18. Het doel van vandaag was om de nieuwe aanval- en verdedigingstactieken te testen en natuurlijk de wedstrijd te winnen.
De wedstrijd startte onder hoge druk van het Italiaanse team, ongebruikelijk genoeg waren zij sterker in de backs/ driekwarters, dan in de voorwaartsen. De eerste vijftien minuten werden continu gespeeld op het Nederlandse terrein. Onze jongens waren sterk: 1 muur voor de tryline. Na een turnover bal en een paar keer open spel, werden de Italianen gedwongen om penalty’s weg te geven. In plaats van te gaan voor de drie punten koos ons team ervoor om voor de fantastische try te gaan! Jordy den Hartog, had vandaag zijn eerste wedstrijd in Oranje, scoorde de eerste try van deze wedstrijd! Maliq Holden haalde de twee punten binnen door de conversie te scoren.  De eerste punten waren een shock voor de Italianen die zij maar niet te boven kwamen, helemaal toen Timothy Dubessy zijn eerste try scoorde. En Maliq scoorde wederom twee punten in de conversie. De Italianen kwamen terug door een fout in de Nederlandse lijn en scoorde hun eerste try. Score 14-5.  De Nederlandse vlogen rechtstreeks het spelgebied van Benetton Treviso binnen en domineerden in scrum en line-outs. De Italiaanse coach besloot na 25 minuten 2 van de drie uit de eerste rij te vervangen en de scrum werd sterker. In de tussentijd scoorde Maliq Holden een penalty en bracht hiermee de stand op 17-5.  Zij waren niet instaat om de Nederlandse leeuwen te stoppen en de aanvalstechnieken van Nederland was dusdanig sterk dat Timothy Dubessy zijn tweede try kon scoren. dit na een briljante break van Arno Macken en Brent Krab. Score 22-5. De Italianen wisten zichzelf te hergroeperen en dankzij een briljante move van de backs scoorde zij een tweede try. 22-10. De Nederlanders waren dusdanig vastberaden om in de eerste helft nogmaals te scoren: in een prachtig gestarte back-move wist Marciano Pocorni deze actie perfect af te maken door een try te scoren: half time 27-10.

Gedurende de tweede helft was de voortdurende druk van de Italianen voelbaar. Zij hadden snel de mogelijkheid om een try te scoren: stand 27-15. Ondanks het feit dat de Italianen meer balbezit hadden wisten zij niet door de opnieuw opgerichte Nederlandse verdedegingsmuur te komen.  Het eindresultaat 27-15.

Het Nederlandse team startte vanaf het juiste punt. Klaargemaakt voor het EK te Polen gedurende april 2014. De volgende wedstrijd is te Marcoussis Frankrijk  op 21 februari a.s. Beide gezette doelen voor dit weekend zijn behaald!

Support The evolution!

 

Eline voor tweede maal tegen Duitsland

P1120088hier onderstaand haar verslag bij terugkomst op facebook:

terug van trainingsstage met NLU16 en NLU18 eerste dag training toen slapen en de volgende dag (zondag) 3 interland wedstrijden tegen duitsland en alle 3 gewonnen U16 7-5 U18 28-10 Tweede wedstrijd U16 10- 5 U18 19-10 Derde wedstrijd U16 15-7 U18 19-5 super trots op mijn team we deden het egt super goed en het was super gezellig — feeling gellukig maar moe.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Agenda

<< Jan 2021 >>
MTWTFSS
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Shoutbox

Name:
Email:
For:  
Mail will not be published
 • Dennis
  (Wed. 4 Dec 2019 )
  Cubs doen het goed!!!!!! Lekker bezig! En de site mag ook wel weer eens bij gespijkerd worden.
 • Richard Bakker
  (Sat. 23 Nov 2019 )
  Hallo,ik ben op zoek naar foto’s en Fair tackles uit de tijd van 1990 t/m 1995,heeft iemand nog wat liggen of is er een archief?
 • test
  (Fri. 22 Nov 2019 )
  test
 • Niek Minderhoud
  (Sun. 23 Sep 2018 )
  Gister 22/9 na wedstrijd junioren kom ik thuis met 1 schoen. De schoen die in de kleedkamer was achtergebleven heeft Tygo meegenomen. Kan Tygo mij aub contacten? Bedankt, Niek
 • Richard Bakker
  (Sat. 23 Dec 2017 )
  Zag een foto voorbij waarop iemand een RCDH beanie op had,zijn die ergens te koop??

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »